e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

vrijdag 4 mei 2012

Staan uw foto's en bestanden veilig?!

Heeft u ook geweldige vakantiefoto's, foto's van de geboorte van uw kind of een (klein-) bedrijf met belangrijke data en bent u bang om die te verliezen? Deze week leest u hoe u dit kunt voorkomen.


Categorie: Column
Ingezonden door: Geert

Een veel voorkomende situatie is dat u werkt met een pc of een laptop. U kopieert uw foto's van uw digitale camera naar de laptop om ze vanaf hier te bekijken, te bewerken of uit te zoeken. Vervolgens blijven uw belangrijke  foto's staan op de locatie die u ze hebt gegeven. Uw foto's worden dan bewaard op het meest schok- en storingsgevoelige onderdeel van uw pc of laptop, de “harde schijf”. Om te voorkomen dat u uw foto's kwijtraakt als gevolg van een defecte harde schijf leggen we u graag uit wat een back-up is en hoe we die kunnen maken in Windows 7. Want een defecte harde schijf betekent helaas erg vaak 'weg=weg'.

Het maken van een back-up is eigenlijk niets anders dan het kopiëren van uw bestanden of foto's naar een ander opslagmedium zoals een externe harde schijf, usb stick of een NAS (harde schijf die via uw thuisnetwerk bereikbaar is, verdere uitleg over een NAS volgt de volgende keer). Hierbij wordt alles wat voor u belangrijk is op twee locaties bewaard zodat het risico op verliezen aanzienlijk word verminderd.

Het maken van een back-up kan in Windows 7 op de volgende manier. U sluit uw back-up medium aan op uw computer en zorgt dat alle openstaande programma's zijn gesloten. Vervolgens klikt u op de Windows startknop en kiest u in het startmenu voor 'Configuratiescherm'. Er verschijnt nu een nieuw venster waar u verschillende standaardprogramma's kunt vinden, waaronder 'Back-up maken en terugzetten'  Indien u hier één keer op klikt wordt dit programma geopend en kunt u hier uw back-up naar wens instellen. Voor een uitgebreide stap voor stap uitleg verwijs ik u naar www.decorsign.nl waar ook nog andere back-up mogelijkheden worden uitgelegd. Voor zakelijke toepassingen kunt u contact met ons opnemen om een passende oplossing te bespreken.

Mijn bedoeling was, om u duidelijk te maken wat een back-up precies is en vooral hoe belangrijk het is. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen, bewaar uw belangrijke data op minimaal twee plaatsen, want het komt helaas vaak voor: 'weg=weg'.

Download hier de stap voor stap uitleg: Download

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×