e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

dinsdag 22 mei 2012

Centrale data opslag thuis! Handig?

Zou het niet prettig zijn als u overal ter wereld uw mooie foto's aan iemand kunt laten zien, of gemakkelijk een bestandje kunt bekijken met uw persoonlijke informatie daarin?


Categorie: Column
Ingezonden door: Geert

Wat u daarvoor nodig heeft is een internet-verbinding en een NAS (Network Attached Storage). Natuurlijk dient u ook te beschikken over een pc, smartphone, tablet of tv om uw gegevens mee te bekijken.

Een NAS is niets anders dan een kleine computer welke één en vaak twee of meer harde schijven bevat. In de NAS gaan vervolgens maar twee stekkers. Een voor de stroom en één voor het netwerk. De netwerkkabel kunt u in uw internet router of netwerk switch klikken zodat u het apparaat kunt benaderen vanaf een pc, laptop, of ander apparaat.

Het voordeel van meerdere harde schijven in een NAS is, naast de grote opslagcapaciteit, de mogelijkheid om hem zo te configureren dat bij uitval van één harde schijf er geen foto's, video's, muziek of bestanden verloren gaan. Uw andere schijf bewaart dan diezelfde informatie. U zult uw USB stick of externe harde schijf maar verliezen of op de grond laten vallen. Dan is de kans aanwezig dat u alles kwijt bent. Bij een NAS is de kans hierop een stuk kleiner. U plaatst hem in de meterkast of dicht bij uw andere computerapparatuur. Uw belangrijke bestanden staan dan op een vaste plek maar deze zijn toch overal ter wereld via het internet te bereiken. Ook het lage stroomverbruik, ongeveer €30,- per jaar bij continue belasting, is erg aantrekkelijk en niet onbelangrijk om even te melden.

Uiteraard is een NAS goed te beveiligen tegen onbevoegden. Een juiste instelling van uw apparatuur is dan wel vereist. Wanneer u alleen in uw eigen huis gebruik wilt gaan maken van de voordelen hoeft u bij de standaard-
aansluiting van een NAS niet bang te zijn dat iemand van buitenaf bij uw bestanden kan.

Er zijn NAS-oplossingen op de markt die zeer goed kunnen samenwerken met uw tablet, smartphone of de tegenwoordig zeer slimme televisies. U installeert de benodigde applicatie op uw tablet en smartphone en
na het ingeven van het juiste adres, gebruikersnaam en wachtwoord kunt u al aan de slag. Ook voor de zakelijke gebruikers kan een NAS een mooie toevoeging zijn.

Nog één tip wil ik u nog graag meegeven: sluit uw apparatuur aan op een overspanningsbeveiliging. U kunt foto's bewaren op een NAS met wel tien harde schijven, maar deze kunnen bij een blikseminslag nog steeds allemaal defect raken!

Over twee weken gaan we het hebben over de basisopbouw van een netwerk, welke apparaten hier deel van uit maken en hoe deze met elkaar kunnen praten.

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×