e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

woensdag 6 juni 2012

Is een thuisnetwerk handig?

Steeds meer huishoudens hebben meer dan één pc of laptop thuis in gebruik. Veel gezinnen hebben zelfs voor elke persoon één pc of laptop! Het kan daarbij erg handig zijn om een thuisnetwerk te 'bouwen' zodat bronnen gedeeld kunnen worden met elkaar.


Categorie: Column
Ingezonden door: Geert

Sommigen van ons lopen nog steeds heen en weer met een USB stick, of e-mailen naar hun eigen e-mail adres, voor het afdrukken van een document, of om een document vanaf een ander apparaat op te vragen. Met een thuisnetwerk kunt u veel gemakkelijker bestanden overzetten, afdrukken, back-uppen, muziek of films delen etc.

In een netwerk kunt u apparaten aan elkaar koppelen zodat deze met elkaar kunnen communiceren. Zo'n netwerk kan zowel bekabeld als draadloos worden opgebouwd. Ik raad altijd een (grotendeels) bekabeld netwerk aan, maar dit is ook gemakkelijk te combineren met draadloze apparaten (zoals een laptop of tablet).

BEKABELD NETWERK - Als u kiest voor een bekabeld netwerk, kies dan voor zogeheten CAT6 bekabeling. Deze 8 aderige bekabeling van de 6e categorie kan snelheden tot 1000mbps (of 1 gigabit per seconde) aan en hiermee bent u klaar voor de toekomst. Zorg altijd voor voldoende aansluitpunten in huis.

DRAADLOOS NETWERK - Voor het creëren van een draadloos netwerk raad ik een 300mbps WiFi access-point of router aan met de typeaanduiding 'n' aan. Let er op dat deze router of access-point is uitgerust met een gigabit aansluiting voor je bekabelde netwerk.

DE ROUTER - Tegenwoordig wordt er bij uw internetverbinding vaak een router (meestal gecombineerd met een access-point voor draadloze functies) geleverd, waarmee u alle apparaten kunt verbinden. Normaal gesproken zijn de meeste apparaten al verbonden met deze router zodat deze gebruik kunnen maken van het internet. Fysiek is er dan dus al een netwerk!

Om gebruik te maken van de voordelen van een netwerk hoeven we dan alleen de apparaten op de juiste manier te configureren. Apparaten moeten onder andere 'toestemming' geven om bestanden te  'delen', omdat dit standaard niet het geval is.

Diverse links voor het zelf configureren van een netwerk:

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×