e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

woensdag 20 juni 2012

Ben jij student van de toekomst?! Ultrabook, tablet

Het schooljaar is voor velen amper voorbij maar toch is het verstandig om tijdens de welverdiende zomervakantie het volgende jaar weer goed voor te bereiden. Bij het gaan naar het beroepsonderwijs is het bij je hebben van een laptop vaak al een pré. Fysieke boeken verdwijnen en komen digitaal terug. De aanschaf van een laptop is vaak een flinke investering en het zou daarom fijn zijn dat er een juiste keuze gemaakt wordt. Deze week willen we graag naast de welbekende laptop, de opkomende ultrabook en Tablet introduceren.


Categorie: Column
Ingezonden door: Geert

Ultrabook - De ultrabook is een zeer verfijnde laptop. Het beeldschermformaat is vaak 11, 13 of 14 inch waardoor hij flink wat compacter wordt, maar door de LED technieken een verademing om naar te kijken. Er zijn bij enkele modellen ook hogere resoluties mogelijk waardoor je toch dezelfde informatie kwijt kan op een kleiner scherm. Een gemiddelde dikte van 15mm en een gewicht van 1,5 kg is namelijk erg aangenaam in een schooltas. Dit komt doordat er intern nieuwe technieken gebruikt worden. Dezelfde of betere prestaties worden geleverd terwijl de onderdelen minder heet worden en kleiner zijn. Ook de draagconstructie die wel in een laptop zit, is nu meegenomen in de stevigheid van de behuizing. Misschien wel een heel belangrijk voordeel van de ultrabook is dat mobiel werken kan tot ongeveer 10 uur achter elkaar. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het model en het gebruik. Heeft de ultrabook na al die voordelen dan geen nadelen?? Zelf vind ik dat hij één nadeel heeft en dat is de prijs. Die ligt toch wel wat hoger dan een standaard laptop. Een goede ultrabook zit op dit moment zo tussen de € 800,- en € 1300,-. Een groot verschil maar dit komt door de vele verschillende mogelijkheden.

Tablet - Wie echt compact en lichtgewicht zoekt, kan goed af zijn met een tablet. Een tablet is niets anders dan een scherm van ongeveer 10 inch die je kunt bedienen met je handen. Er zit echter wel veel intelligentie in zodat men er perfect een boek op kan lezen, een verslag getypt kan worden of een foto van een aantal bewerkingen kan voorzien. Dit wordt mogelijk gemaakt door het openen van een applicatie die geïnstalleerd kan worden. De platte structuur waarmee de tablet softwarematig is opgebouwd maakt hem zeer eenvoudig om mee te werken en vergt
weinig kennis. Wel zijn de mogelijkheden beperkt door de beschikbare applicaties en dit kan een nadeel
zijn. De prijs is dan wel weer gunstig, goede tablets starten al bij €350,- en de meest luxe uitvoeringen
zitten rond de €800,-. Door de diverse accessoires die te koop zijn wordt het nog gemakkelijker om bijvoorbeeld een verslag te typen. Er zijn beschermhoezen te koop waarin een draadloos toetsenbordje is geïntegreerd die
communiceert met de tablet. Zo kun je toch eenvoudig en snel typen. Voor specifieke informatie over een bepaald type of persoonlijk advies bent u natuurlijk altijd welkom bij ons op kantoor.

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×