e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

woensdag 18 juli 2012

Vakantie KICK-OFF!

Het is weer zover, de scholen zijn dicht, de bouw valt stil en de uittocht begint. Voor velen zal dezeweek de vakantie beginnen en massaal zullen wij het beroerde weer van Nederland gaan verlaten omkoers te zetten richting het zonnige zuiden.


Categorie: Column
Ingezonden door: Geert

Naast de zakken aardappels gaat er nu ook veel techniek mee op vakantie. Denk hierbij aan een laptop, tablet, mobiele  telefoon, mp3 speler, foto- en videocamera en ga zo maar door. Wanneer we aan het Gardameer zijn, waar de Nederlanders handdoek aan handdoek liggen, willen we nog op de hoogte blijven van wat er gebeurt in ons kikkerlandje. De dronken jongeren aan de Spaanse costa’s en de mooie auto’s die bij het casino staan in Monte Carlo mogen natuurlijk niet ontbreken op uw camera.

Het weer bekijken op uw vakantie bestemming of toch nieuwsgierig naar het lokale nieuws, hiervoor word nog vaak de mobiele internet verbinding gebruikt. Natuurlijk zijn deze mogelijkheden prachtig maar brengen ook vaak onaangename verrassingen met zich mee bij thuiskomst. De factuur verschijnt in uw mailbox en de telefoonrekening is fors uitgevallen. Let bij het gebruik van uw mobiele data verbinding er goed op of de mail met die mooie vakantie foto ook daadwerkelijk is verstuurd en niet is blijven hangen in postvak uit. Ook video’s bekijken op youtube of muziek luisteren via spotify vergt veel data. Mocht u geen internet meer gebruiken dan is het raadzaam om deze uit te schakelen op uw telefoon of tablet.

We hebben een mooie camera bij ons bij het maken van een cultureel bezoekje aan Venetië en dit resulteert in prachtige foto’s van de familie samen in een idyllisch gondeltje. Twee dagen later wordt de camera gejat op een moment dat u er even niet op let. De camera is vaak verzekerd maar al uw mooie foto’s zijn verdwenen. De diefstal proberen te voorkomen is natuurlijk het best, maar maak na zo’n mooie dag Venetië een backup op uw laptop en eventuele externe harde schijf. Het risico van verlies verminderd hierdoor aanzienlijk. Zorg er dus voor dat u de foto’s bewaard op minimaal twee apparaten, dan pas heeft u namelijk een backup.

Lekker op het strand liggen bakken aan de Zuid-Europese zandstranden, de strandtas gaat mee waar ook uw apparatuur in beland. Het nare van het strand is dat er bijna altijd wind en zand is. Deze combinatie is funest voor uw camera of laptop. De piepkleine korrels komen midden in de techniek terecht en kunnen hierdoor van binnenuit veel schade aanrichten. Extreme warmte is ook niet bevorderlijk voor de accu duur. Indien uw auto in de brandende zon geparkeerd staat, dan kan de temperatuur aanzienlijk oplopen. Denk hieraan bij het opbergen zodat u na de vakantie ook nog lekker kan genieten van uw mooie ultrabook.

Decorsign wenst u allen een goede reis en een fijne vakantie toe. Voor de thuisblijvers staan wij natuurlijk gewoon klaar op ons kantoor in Ruurlo.

 

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×