e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

donderdag 2 augustus 2012

De mogelijkheden van een Synology NAS in een notendop

In onze tweede editie van de column hebben we besproken wat een centrale data opslag is en wat voor voordelen dat voor u heeft. Deze editie gaan we wat specifieker in op de mogelijkheden die het merk Synology ons aanbied op hun geweldige systemen.

Voor de belangrijkste data hebben we verschillende soorten applicaties genaamd Photostation, Audiostation, Videostation en Filestation. Deze applicaties kunnen benaderd worden via uw webbrowser maar ook via een applicatie op uw smartphone en/of tablet.


Categorie: Column
Ingezonden door: Geert

De applicatie Photostation is een mooi stukje software om al uw foto’s te sorteren in albums en vanuit daar ook direct te bewerken. Dure software om foto’s te bewerken is dan niet meer nodig want veel van deze mogelijkheden zit gewoon in de software ingebouwd. Indien u de foto’s direct op het internet wilt publiceren dan kan dit eenvoudig door een poort op uw router open te zetten richting uw Synology. U kunt dan bijvoorbeeld voor uw familie een nieuwe gebruiker aanmaken en deze rechten geven op een foto album die foto’s van het gezellige familieweekend bevat. Zo kunnen we met zijn allen genieten van de mooie foto’s en er ook nog leuke reactie op achterlaten.

Audiostation is erg handig om uw gehele muziekbibliotheek digitaal te beheren. De muziek kan geordend worden zoals u dat wenst en u kunt ook persoonlijke afspeellijsten aanmaken of kant en klare lijsten inladen. Met uw smartphone of tablet kunt u deze muziek dan weer op uw stereo installatie afspelen. U kunt al uw cd’s digitaliseren en met de juiste apparatuur gaat de kwaliteit hiermee niet verloren. Hiermee is het zoeken naar de juiste cd en het verwisselen ervan verleden tijd en houd u veel ruimte over in uw woonkamer.

Om uw persoonlijke bestanden zoals bijvoorbeeld Word documenten en Excel spreadsheets te beheren kunt u gebruik maken van de applicatie Filestation. U kunt op de Synology NAS een rechtenstructuur opbouwen zodat u onderscheid kunt maken tussen uw eigen documenten zoals bijvoorbeeld uw huishoudelijke financiële overzichten en de schooldocumenten van uw kinderen.

Synology is op dit moment een nieuwe update aan het ontwikkelen waarin ook de applicatie Videostation en Mailserver is meegenomen. U kunt hiermee dus ook uw eigen video bestanden(bijvoorbeeld opgenomen met uw videocamera) beheren. Met de Mailserver applicatie kunt u thuis een eigen mailserver inrichten. Uw internetprovider moet dit nog wel ondersteunen.

Bovenstaande mogelijkheden zijn natuurlijk wel van diverse factoren afhankelijk binnen uw thuisnetwerk. Samen met u kunnen we de specifieke situaties en wensen bekijken en de Synology naar aanleiding hiervan inrichten.

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×