e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

woensdag 12 september 2012

Een Apple bij u thuis.

Vorige week groots in het nieuws, technologiebedrijf Apple heeft met zijn beurswaarde een record bereikt. De waarde van het bedrijf steeg tot ruim boven de 620 miljard dollar. Het oude record stond op naam van een andere computer gigant Microsoft. In 1999 had dat bedrijf een waarde van 618,9 miljard dollar.


Categorie: Column
Ingezonden door: Geert

Maar hoe kan het nu dat Apple zo waardevol is geworden? In nagenoeg iedere organisatie staat een Microsoft netwerk en in bijna ieder huishouden wel een PC of laptop met Microsoft Windows. Toch groeit het gebruik van Apple producten gestaag. Ondanks het toch wat hogere prijskaartje raken veel mensen toch wel overtuigd door de stabiele werking en de gebruiksvriendelijke interface.

Toen de komst van de iPhone 4 een feit was steeg ook direct de populariteit van Apple. De smartphone en het besturingssysteem vormde een perfecte combinatie in een niet stabiele telefonie markt. Nokia kon niet overtuigen met zijn toestellen en besturingssysteem Symbian, Microsoft Windows Mobile sloeg een flater en Android stond nog in de kinderschoenen maar daar zat al wel potentie in. Veel fabrikanten stapten over naar het besturingssysteem Android en het is nu een geduchte concurrent van Apple wat betreft de telefonie en tablet markt.

Een paar maand voor de introductie van de iPhone 4 kwam de eerste iPad op de markt. De tablet markt was hiermee open gebroken. Dit was natuurlijk een uitkomst om snel je mail te checken, even het nieuws te lezen of je vakantiefoto's aan je familie te laten zien. De functionaliteiten werden uitgebreider en de hardware steeg naar een zeer hoge kwaliteit.

Functies zoals iCloud en Airplay zijn een verademing voor mensen die diverse apparaten hebben van Apple en overal beschikking wil hebben tot zijn bestanden, contacten, mail en internet favorieten. Uw prachtige foto's en video's kunt u eenvoudig zonder kabel laten weergeven op uw TV doormiddel van Airplay. Geen gedoe meer met kabels, usb sticks of de vraag van; Waar heb ik de bestanden toch gelaten? Ze staan namelijk in uw iCloud en u kunt die benaderen via uw iPhone, iPad, Macbook, iMac en zelfs op een Microsoft computer.

Het prachtige van iCloud is, dat een backup op een externe usb schijf minder noodzakelijk maakt. Al uw belangrijke data kunt u namelijk bewaren op de goed beveiligde servers van Apple. U maakt contacten aan, of verwijderd een afspraak in uw iPhone en binnen luttele seconden staan die wijzigingen ook op al uw andere Apple apparaten. Enige voorwaarde is natuurlijk wel dat ze voorzien zijn van een internet verbinding.

Zelf ben ik ondertussen ook een fervent gebruiker van de Apple hardware en daarom ben ik ook zeer benieuwd wat Microsoft er tegenover gaat zetten met Windows 8. De komende maanden gaan we het meemaken en we houden u op de hoogte wat betreft alle ontwikkelingen.

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×