e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

donderdag 20 september 2012

Toekomst met tablet en windows 8

Begin van de maand is er een grote technologie beurs geweest waarop veel fabrikanten zijn nieuwe ontwikkelingen presenteren. Laten we zeggen dat er grote veranderingen gaan plaats vinden op de consumentenmarkt.


Categorie: Column
Ingezonden door: Geert
De klassieke laptop en pc zal op de achtergrond gaan verdwijnen en de meer interactieve technieken zullen zijn aantrede doen. We hebben de afgelopen jaren de smartphones en nadien de tablets gehad. Deze technieken zijn samengevoegd met een laptop en Microsoft heeft hier op in gespeeld met een compleet nieuw besturingssysteem Windows 8. Ultrabooks komen met een touchscreen of zelfs met twee schermen. Naast het standaard scherm is er een scherm verwerkt aan de bovenkant van de klep, dit heeft als voordeel dat je hem kunt gebruiken als een tablet. Mocht je dan een lap tekst willen typen, klap je de ultrabook open en kun je gaan typen op het scherm.

Zo is er ook een concept met een los scherm en toetsenbord. De twee delen zijn in elkaar geklikt en we hebben een laptop. Wil je lekker foto's of youtube kijken op de bank dan klik je het toetsenbord van het scherm af en we hebben een tablet over. Mocht je een lange mail of diverse brieven willen typen dan kun je eenvoudig dit toetsenbord er weer aan koppelen en kan je met het typewerk beginnen. Natuurlijk is de "feeling" wel anders dan bij een klassieke laptop aangezien een tablet een relatief klein beeldscherm heeft. Maar dit is een persoonlijke kwestie, wat vind je fijn werken en waar hecht je waarde aan.

Wat betreft Microsoft Windows 8 en de werking op een tablet daar kunnen we nog geen eigen oordeel over geven. Natuurlijk hebben we reviews van diverse mensen op internet gelezen en vooralsnog komt de werking goed uit de bus. Het roer is compleet omgegooid en windows 8 zal werken volgens de nieuwe stijl van Microsoft, de zogenoemde Metro style. Grote vierkante buttons op je bureaublad waarmee je een programma kunt openen, bijvoorbeeld het internet. Standaard is ook de bekende "start" knop linksonder in uw scherm verdwenen, om zo een optimale interface te geven voor een apparaat die via een touch bediening werkt. De werking op de klassieke manier, muis en toetsenbord, is wat lastig en hier zal erg aan gewend moeten worden. Door diverse instelling te doen kun je wel weer redelijk richting de oude uitstraling komen, maar dit vereist wel wat aandacht.

We zullen in de komende weken ons best doen om Windows 8 te gaan testen op verschillende apparaten zodat we kunnen kijken of het een geduchte concurrent gaat worden van Android en Apple (iOS). Wel is duidelijk dat Windows 8 geen concurrent van Windows 7 kan worden. Dit komt puur door de nieuwe interface, dit is vooral voor een zakelijke gebruiker geen uitnodiging om over te stappen. Concurrentie op de tablet markt zie ik zeker onstaan als het complete concept stabiel en eenvoudig werkt.

Houdt u onze site in de gaten, we willen u bij ons op de zaak de mogelijkheid geven om te komen wennen aan het nieuwe werken van Microsoft. Indien dit zover is zullen we dit in de column en op de website van ons melden.

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×