e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

dinsdag 30 oktober 2012

Windows 8

Op 26 oktober jl. heeft Microsoft zijn nieuwe besturingssysteem uitgebracht genaamd Windows 8. De ontwikkelingen van Windows 8 begonnen al voor het uitbrengen van Windows 7 in 2009. Er is dus ruim 3 jaar aan gewerkt en dat is duidelijk te zien. Microsoft slaat met dit besturingssysteem een compleet nieuwe weg in en focust zich ook duidelijk op het gebruik van touchscreens.

Categorie: Column
Ingezonden door: Yvonne

Windows 8 bestaat eigenlijk uit twee versies; de standaard desktop versie en de Metro versie (vooral gericht op tablets). Wanneer u voor het eerst gaat werken met de metro versie dan is het zeker even een ontdekkingsreis. Maar omdat het besturingssysteem, met grote “tegels” werkt, waarbij iedere tegel staat voor een bepaalde applicatie of bijvoorbeeld een bewaarde internetpagina, worden de basisbenodigdheden zeer overzichtelijk weergegeven. Voor het browsen op het internet is er namelijk één grote tegel met het wel bekende logo van 'Internet Explorer'. Microsoft heeft de browser ook gelijk vernieuwd voor de Metro versie van Windows 8. Er zitten wel wat beperkingen in de internet browser. De zogenoemde plug-ins worden namelijk niet meer ondersteund, Microsoft heeft hierin één uitzondering gemaakt en dit is de Adobe Flash player. Maar deze heeft ook weer zijn beperkingen.

Alles wat in de Metro versie geïnstalleerd wenst te worden moet vanuit de Windows Store gedownload worden. Het principe is hetzelfde als bij Apple en Android, daar zijn we deze manier van installeren al langer gewend. In de Windows Store kan men aanmelden met een Microsoft Account. Microsoft geeft aan dat hiermee persoonlijke data draadloos gesynchroniseerd kan worden via SkyDrive tussen meerdere Windows apparaten. Wanneer u dus een smartphone heeft met als besturingssysteem Windows Mobile dan kunt u uw data synchroniseren tussen uw smartphone en pc.

De desktop versie van Windows 8 is wel een compleet ander verhaal. We zien hier als standaard start scherm ook de metro stijl terug maar kunnen we wel terug schakelen naar het oude bekende bureaublad. Echter missen we het 'Start' menu, dat voorheen links onderin het scherm bevond, wel in Windows 8. Die is compleet verdwenen en alleen via speciale wijzigingen binnen Windows terug te krijgen. Echter na een half uurtje spelen met Windows 8 ben je al wel redelijk gewend aan de nieuwe werking. Soms is het even zoeken maar vrijwel alle koppelingen zijn wel logisch terug geplaatst in een ander venster.

Wat voor de ouders wel zeer aantrekkelijk is, is de nieuwe functie genaamd 'Family Safety'. Hiermee hebt u als ouder een bijna volledige controle over de handelingen die uw kind uitvoert of mag uitvoeren op de computer. U kunt bijvoorbeeld de activiteiten monitoren maar ook monitoren welke internet sites uw kinderen bezoeken.

Er zijn echter nog veel meer nieuwe features te vinden in Windows 8 en indien u interesse heeft dan staat bij ons op de balie een pc klaar waar u wat mee kunt spelen. Laten we zeggen dat we Windows 7 nog lang niet gaan vergeten maar Windows 8 veel meer toekomst gericht is door de betere ondersteuning van touchscreens en tablets.

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×