e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

donderdag 22 november 2012

Het belang van 'Up to date' blijven

Iedereen die met een computer werkt heeft het vaak voorbij zien komen, de melding van updates voor Windows en diverse andere programma's. Het komt altijd ongelegen en de computer kan tijdens het installeren wat trager zijn en dat zorgt dan weer voor ergernissen. Daarom rijst bij vele van u vaak de vraag naar boven; Is het nu daadwerkelijk nodig en waarom zo vaak?

Categorie: Column
Ingezonden door: Geert

Bij Microsoft is het zo dat de updates op een vaste dag worden uitgerold, dit is de zogenoemde “patch tuesday”, de tweede dinsdag in de maand. Bij zeer dringende updates wordt hier natuurlijk niet op gewacht en volgt de uitrol wanneer het noodzakelijk wordt geacht. Microsoft heeft hiermee maar één doel en dat is om uw pc zo veilig en stabiel mogelijk te houden. Iedereen kent ook de uitspraak 'Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt' en zo komt het sporadisch ook voor dat een update verkeerd uitpakt. Maar tot op de dag van vandaag is Microsoft ook altijd weer met een goede oplossing gekomen.

Bijna iedere pc is ook uitgerust met software van Adobe Flash en Java. Dit zijn plug-ins die bij het laden van internetpagina's vaak aangeroepen wordt om zo een bepaald deel van de site weer te laten geven. Omdat de software nauw samenwerkt met uw internet, liggen hier kansen voor mensen die graag willen inbreken of gegevens proberen te achterhalen. In ieder stukje software zit namelijk wel een weg om achter gegevens te komen alleen wordt die nog niet altijd gevonden. Wanneer het zogenaamde lek is gevonden wordt hierop zo snel mogelijk een update gemaakt om het lek te dichten. De updates kunnen dus verbeteringen van het stukje software zijn maar grotendeels worden hiermee beveiligingslekken gedicht. Het is dus zaak om dit niet te verwaarlozen.

Graag wil ik u wel vragen om tijdens de installatie van zo'n update zeer goed te lezen wat er op het beeld staat. Het komt nog wel eens voor dat er tijdens de installatie een gesponsord stukje software mee geïnstalleerd wordt. U krijgt tijdens de te doorlopen stappen wel de mogelijkheid om die uit te vinken en dit raden wij dan ook ten zeerste aan! Denk hierbij aan Google Chrome, Ask toolbar of toolbars van bijvoorbeeld Babylon. Dit kan allemaal uw pc vertragen al worden ze niet gebruikt.

Uit cijfers van antivirus gigant Kaspersky is dan ook gebleken dat de kwetsbaarheden van Java het meest misbruikt worden en op de 2e plaats staat Adobe Reader. Maar liefst 56% van alle gevallen richt zich op de Java software en dit komt omdat naar schatting Java op 1,1 miljard pc's is geïnstalleerd. Veel ervan zijn niet voorzien van de laatste updates en hierdoor kun je dus een kwetsbaar en instabiel systeem krijgen.

Deze week heb ik u proberen uit te leggen wat het belang van een update is en waar je op moet letten. Dit geldt dus voor alle systemen van Microsoft maar uiteraard ook voor de producten van Apple en de systemen die op Linux draaien. Een smartphone is ook een wandelende computer dus hiervoor zijn de updates minstens zo belangrijk.

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×