e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

donderdag 20 december 2012

Denkt u nog aan de back-up?

In onze allereerste editie hebben we het belang van een back-up besproken. We lopen nu tegen het einde van het jaar aan en graag wil ik dit nogmaals bij u onder de aandacht brengen aangezien het zeer belangrijk is. U moet er toch niet aan denken dat alle prachtige foto’s van dit jaar verloren gaan.

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Geert

Samen met Windows 8 is ook SkyDrive geïntroduceerd. Heel plat gezegd is dit een stukje software waar met een Windows Live ID aangemeld kan worden. In Windows 8 zit de software standaard verwerkt en voor Windows 7, Windows Vista, Mac OS X Lion en Mountain Lion kan de software gratis gedownload worden. Op onze website kunt u lezen waar u dit programma kunt downloaden.

Het mooie van dit stukje software is dat u 7 GB aan foto’s en bestanden gratis kunt uploaden. De bestanden staan dan op de servers van Microsoft en zijn van waar dan ook ter wereld te benaderen. Tevens is SkyDrive compatible met een Android Smartphone, een iPhone en uiteraard ook de Windows Phone. Dit houdt in dat u op uw smartphone en tablet ook kunt beschikken over uw foto’s en bestanden. Nu zullen er veel mensen zijn die niet genoeg hebben aan 7 GB aan data want tegenwoordig zit je daar al snel aan. Foto’s worden tegenwoordig al makkelijk 5 á 6 mb en hiervan uitgaand zit je met ongeveer 1200 foto’s al aan het limiet. Daarvoor heeft Microsoft uiteraard een oplossing bedacht, het limiet is te verhogen tegen een jaarlijks bedrag. Voor een verhoging van 100 GB (ongeveer 20.000 foto’s) vraagt Microsoft jaarlijks een vergoeding van €37,-. Omgerekend is dit dus iets meer dan €3,- per maand en hiervoor krijgt u 107 GB aan opslagruimte. Mocht uw laptop crashen, smartphone/tablet gestolen worden of nog erger een brand in uw woning, dan staan alle foto’s nog veilig op uw SkyDrive account.

De smartphone’s van tegenwoordig hebben vaak al zo’n kwalitatief goede camera dat deze veel gebruikt wordt. Maar maakt u hiervan ook een back-up? Omdat SkyDrive ook beschikbaar is voor de iPhone en Android toestellen is het natuurlijk zonde om hiervan geen gebruik te maken. U kunt in de SkyDrive App aanmelden met het account waarmee u zich ook op uw Windows pc hebt aangemeld. Maak dan bijvoorbeeld een mapje “Data mobiele telefoon” aan. En in dit mapje upload u alles wat staat op uw smartphone en wat voor u van belang is. Een verzekering van uw smartphone is snel te regelen maar helaas bestaat er geen verzekering voor uw gemaakte foto’s. Naast het feit dat u nu de foto’s op een andere locatie bewaard, heeft u tevens de mogelijkheid om eenvoudig de foto’s te delen met bijvoorbeeld uw familie. Na uw familiedag kunt u de foto’s in een map zetten. Per mail kunt u dit album dan weer delen met uw familie. De ontvangers krijgen vervolgens een link in de mail waarmee het album te openen is. Een reactie kan dan achtergelaten worden en uiteraard zijn er koppelingen met Facebook, Twitter en LinkedIn.

Zoals u leest is er naast de traditionele manier van een back-up maken ook nog een andere weg te bewandelen. Via onderstaande link kunt u de software downloaden en hier staat tevens gedetailleerde informatie.
http://windows.microsoft.com/nl-NL/skydrive/download

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×