e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

woensdag 23 januari 2013

Tablets

De laatste twee jaren is er een enorme opkomst van tablets. Een tablet is een geavanceerde computer met alleen een touchscreen dat klein en licht is. Het scherm verschilt nu nog van 7 tot 10,1 inch en normaliter zijn ze niet zwaarder dan 800 gram.


Categorie: Column
Ingezonden door: Geert

Veel grote elektronica fabrikanten zijn hierop ingesprongen en hebben een tablet op de markt gebracht. Apple begon met de ipad en de fabrikanten Asus, HP, en Samsung volgden spoedig met hun versie. Er werd in een korte periode veel op de markt gebracht om maar te kijken wat in trek was bij de consument. De ipad kwam hierbij uit als de grote winnaar maar de andere fabrikanten zijn ondertussen sterk terug gekomen.
De meeste mensen kiezen voor een tablet ter vervanging voor hun laptop. De basis functionaliteiten werken namelijk perfect op een tablet. De mail kan er goed op worden gelezen en het internetten werkt perfect. Waar vaak wel aan gewend moet worden is de manier van typen op een tablet. Op het scherm verschijnt een toetsenbord en hier kan op getypt worden. Natuurlijk zijn er veel accessoires te verkrijgen waarmee je een toetsenbord goed kunt koppelen.

De besturing van een tablet verschilt per merk. Veel merken draaien op het Android besturingssysteem. Na de release van Windows 8 zijn er de afgelopen maand ook al diverse tablets uitgebracht met Windows 8. De laatste grote speler is Apple met iOS als besturingssysteem. Het basisprincipe is gelijk bij alle systemen. Er wordt een account vereist waarmee u de diverse programma’s uit een winkel kunt downloaden en installeren. Hierbij moet u denken aan een applicatie voor bijvoorbeeld uw bankzaken of spelletjes zoals Angry Bird’s.

Wanneer u tot aanschaf wilt over gaan van een tablet is het erg verstandig om u zelf af te vragen wat u er mee wil gaan doen. Standaard zit namelijk niet in alle types een 3G module. Dit is een extra antenne in uw tablet om ook onderweg een internetverbinding te maken. Hier is dan wel een extra internet abonnement voor nodig. Verder is de keuze van de opslag ruimte vaak beperkt en na aankoop niet meer uit te breiden. Daarom geldt hier ook dat er voor aanschaf over nagedacht moet worden.

Tussen de diverse besturingssystemen zitten ook een aantal grote verschillen. Android is wat betreft de prijs gunstiger en er zijn veel meer gratis programma’s voor te krijgen. Echter kleven hier ook direct nadelen aan, het systeem is wat instabieler en gevoeliger voor virussen dan bijvoorbeeld een ipad. Echter is een ipad weer iets prijziger maar kwalitatief weer wat beter. Vooral het scherm is prachtig qua kleuren en scherpte en wordt hierdoor ook veel gebruikt door fotografen.

Tijdens de beurs in Las Vegas kwam Panasonic nog wel met een indrukwekkende presentatie. Dit jaar wordt een tablet op de markt gebracht met een scherm grote van 20 inch. Natuurlijk voor op de bank niet gemakkelijk maar zakelijk zal het een groter publiek trekken. Het is namelijk super om hiermee iets te presenteren op een beurs.

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×