e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

woensdag 27 februari 2013

Digitale fotografie

De wereld van fotografie is compleet veranderd nadat de digitale fotografie in beeld kwam. Een foto bekijken kan nu direct op de camera en mocht de foto niet bevallen dan kunnen we die eenvoudig verwijderen. Erg gemakkelijk allemaal die technieken want zo hoeft u niet in spanning af te wachten of de foto gelukt is. Echter is de charme van het ontwikkelen eraf, een primitieve doka(donkere kamer) kom je thuis bijna niet meer tegen en de digitale fotoprinters vind je al in vele winkels. Tegenwoordig kunnen we de camera’s onderverdelen in drie categorieën namelijk compact camera’s, systeem camera’s en de spiegelreflex camera’s.


Categorie: Column
Ingezonden door: Geert

Het meest verkocht zijn de compact camera’s, deze zijn makkelijk in gebruik, goed van kwaliteit en relatief gunstig qua prijs. Het nadeel hiervan is alleen dat eigenlijk door de camera geregeld moet worden maar voor iemand die snel een foto wil maken en niet al die kennis wil hebben is dit natuurlijk een voordeel. De onderlinge verschillen liggen meer in de gebruikte technieken om tot een goede foto te komen. Zo kun je kiezen uit een grotere optische zoom of bijvoorbeeld een sensor met meer megapixels. De hoeveelheid megapixels geeft trouwens niet de kwaliteit van de foto’s aan. De kwaliteit wordt bepaald door de sensor die in de camera is ingebouwd. Bij een hogere hoeveelheid aan megapixels is het wel zo dat een foto goed uitvergroot kan worden. Mocht u dus een foto willen uitvergroten op canvas om uw muur mee te versieren dan zijn de megapixels wel weer van belang.

De systeem camera is eigenlijk een mix van de compact camera en de spiegelreflex camera. De techniek van de compact camera wordt gecombineerd met de mogelijkheid van het wisselen van een objectief van de spiegelreflex. U heeft tijdens uw vakantietripjes dus geen grote camera om de nek hangen en u kunt wel vrij eenvoudig een objectief wisselen wanneer de situatie zich voordoet. Verder kan er veel manueel ingesteld worden zoals bijvoorbeeld het diafragma en de ISO waarden. Dit zet je bij het maken van een foto op de manuele stand wel even aan het denken en inhoudelijk betekend dit dat er wel een stukje kennis nodig is om de foto te maken. Natuurlijk is er ook een automatische stand zodat de vlugge plaatjes ook geschoten kunnen worden.

De laatste categorie zijn de spiegelreflex camera’s die in het professionele segment gebruikt worden maar waarbij alle grote merken ook een betaalbare reeks in het consumenten segment hebben. Met dit soort type camera’s kun je wat betreft fotografie helemaal los gaan. Ook hier ontbreekt de automatische stand niet maar een dergelijke camera heeft veel meer in zich. Een spiegelreflex koopt u namelijk om creatief te leren fotograferen en een foto te schieten met uw eigen instellingen. Zo creëert u iets unieks in een foto. Verder kunt u de foto’s schieten in een RAW formaat, dit is een niet gecomprimeerde versie van de foto waardoor nabewerking optimaal mogelijk is. Het grootste verschil tussen boven genoemde camera’s en de spiegelreflex camera is natuurlijk de spiegel die in de camera verwerkt zit. Deze projecteert het licht dat op de spiegel valt weer op de sensor en zo kunt u dus eenvoudig spelen met de belichtingstijd. Hoe langer de spiegel open staat hoe lichter de foto wordt. Zo kunt u stilstaande objecten in het donker prachtig fotograferen. Dit een klein voorbeeld van de extra mogelijkheden.
Deze week was een uitschieter richting de fotografie wereld, een persoonlijke hobby van me waar ik me naast mijn werk graag mee bezig houd.

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×