e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

woensdag 10 april 2013

Bellen over het internet

Dat we op het internet informatie kunnen vinden en delen is bij velen bekend. Directe communicatie via WhatsApp, e-mail en Skype verlopen ook allemaal via uw internet verbinding en zelfs uw huistelefoon verlaat uw woning veelal over dezelfde kabel.


Categorie: Column
Ingezonden door: Geert

De techniek bestaat al jaren, eigenlijk al sinds het bestaan van het eerste computernetwerk. Dat in veel woningen en kantooromgevingen nog analoge toestellen staan is dan misschien ook een beetje vreemd. De technieken zijn namelijk sterk verbeterd. De oude datanetwerken waren niet geschikt om spraak pakketjes te versturen omdat er onderweg nog wel eens pakketjes verloren gingen en zodoende het gesprek veel vertraging op liep. Hoe drukker het is op het netwerk, des te beroerder liep het telefoongesprek. Bij het transporteren van data over een netwerk kun je een pakketje nog wel een tweede keer versturen, maar bij spraak kan dit niet omdat het om een live gesprek gaat.

Nu is een techniek ontwikkelt dat de afkorting “QoS” heeft en staat voor “Quality of Service”. Zoals de naam al doet vermoeden kun je een bepaalde service voorrang geven in het verkeer. Zie het als een eigen busbaan in de grote steden. De bussen hebben zo minder last van het andere verkeer en kunnen beter op tijd rijden. De QoS techniek maakt het dus mogelijk om de spraak pakketjes voorrang te geven op de data pakketjes zodat de gesprekken vloeiend verlopen en het dus interessant wordt om over te stappen op VOIP (Voice over IP).

Wat vooral een voordeel is van VOIP is dat het locatie onafhankelijk is. Indien u nu thuis, op kantoor of vanaf uw vakantie op Hawaii werkt. Met de juiste configuratie kunt u bellen vanaf het zelfde nummer en bent u hier ook op bereikbaar. Aangezien u dus alleen maar uw internet verbinding gebruikt bent u vaak stukken goedkoper uit en heeft u geen last meer van de dure telefoon tikken.

De laatste jaren worden de diensten van Skype ook vaker gebruikt. Hiermee kun je beeldbellen over een internet verbinding. Een familielid zit aan de andere kant van de wereld en via deze dienst bent u toch in de gelegenheid om hem te zien. Uw zoon zit bijvoorbeeld bij de McDonalds aan de Hollywood Boulevard in Los Angeles en is daar met zijn smartphone via  WiFi verbonden. Hij heeft Skype geïnstalleerd en kan dus vanuit daar een live verbinding met thuis opbouwen en zo het thuisfront laten zien welke sterren voor de ingang van de McDonalds op de grond liggen. Het is toch geweldig dat je zo ver van elkaar maar tegelijkertijd ook dichtbij elkaar bent omdat je door de smartphone heen kunt kijken en het ook nog gratis is.

Wanneer u dus op vakantie gaat loont het zich om te kijken waar u een gratis WiFi verbinding kunt opzetten zodat er met een tablet of smartphone via deze weg een verbinding op te bouwen is. U kunt flink op de kosten besparen en vooral bij een verre of langdurige reis is het natuurlijk leuk om zo contact te krijgen met het thuisfront.

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×