e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

dinsdag 7 mei 2013

Het mooie weer staat voor de deur

Na een lange hardnekkige winter lijkt het dan toch echt lente te gaan worden. Dat betekent weer veel buiten zijn en genieten van de natuur. Na het werk weer lekker in de tuin eten en veelvuldig zal de barbecue weer aan gaan. De vakanties komen weer dichterbij en door dit alles zal er minder gebruik gemaakt worden van uw digitale apparatuur.


Categorie: Column
Ingezonden door: Geert

Toch wil ik u deze week graag met een paar tips laten weten hoe u de digitale wereld op een leuke en interactieve manier kunt combineren met het buitenleven. Een grote laptop op uw tuintafel is niet gezellig en oogt natuurlijk niet zo fraai. En om nu binnen achter een monitor te kruipen met dit mooie weer is ook zonde. Door de nieuwe technieken is het niet ook niet meer noodzakelijk om dit te doen. Indien u er voor zorgt dat u in uw tuin beschikt over een degelijke wifi verbinding dan kunnen we al heel wat realiseren.

Denk bijvoorbeeld aan een gezellig muziekje op de achtergrond bij het drinken van een lekker biertje of wijntje op uw terras. Er zijn tegenwoordig luidsprekers op de markt waar prachtig geluid uit komt, deze hebben een ingebouwde accu en zijn voorzien van de Bluetooth technologie. Hier kunt u met uw smartphone of tablet draadloos uw omgeving van mooie muziek voorzien. Om de buren niet tot last te zijn is uiteraard het volume te dimmen.

In de tuin televisie kijken is tijdens de zomermaanden ook erg in trek. Uw apparatuur moet naar buiten gebracht worden en moet voorzien zijn van kabel en stroom. Tegenwoordig is dit allemaal niet meer nodig, de meeste TV aanbieders hebben een app voor uw tablet waar u perfect uw programma’s op kunt bekijken. Allicht is het beeld wat kleiner maar u bent wel flexibel met waar u wilt kijken. Zelfs wanneer u in de hangmat ligt te relaxen kunt u bijvoorbeeld “Goede Tijden Slechte Tijden” kijken zonder dat u daarvoor op hoeft te staan.

Heeft u altijd al de perfecte spareribs op de barbecue willen bereiden die u elders voorgeschoteld krijgt of heeft u een traditionele barbecue maar krijgt u de kolen moeilijk aan het gloeien?  Ik zou zeggen pak uw tablet en ga aan de slag, het internet staat vol met prachtige instructie video’s over barbecue recepten en technieken die u gebruiken kunt. U installeert de barbecue en de tablet naast elkaar en gaat hiermee heerlijk aan het werk. Het kan gewoon niet meer verkeerd gaan zou ik zeggen.

Tijdens de zwoelere zomer avonden is het heerlijk om tot in de late donkere uurtjes buiten te zijn. Echter na het ondergaan van de zon is het lekker om wat licht bij de hand te hebben. Dit kan natuurlijk met een kaarsje en een tuinkachel waar mijn persoonlijke voorkeur ook naar uit gaat maar velen hebben ook prachtige tuinverlichting aangelegd. Hoe cool zou het zijn om dit te bedienen vanaf uw tablet of smartphone. Erg complex om dit te realiseren is het niet, hiervoor is alleen wat techniek nodig. Wanneer u de basis in orde heeft kunt u dit eenvoudig uitbreiden zodat uiteindelijk de gehele woning hiermee voorzien kan worden.

Kortom ook tijdens het buiten zijn kunt u subtiel gebruik blijven maken van uw apparatuur zonder dat het ongezellig wordt. En zo sprokkelt u toch heerlijk weer wat vitamines D op die we deze winter met zijn allen erg gemist hebben.

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×