e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

woensdag 6 november 2013

TP-Link router bevat lek! (ACTIE NODIG)

Een Duitse beveiligingsonderzoeker waarschuwt bezitters van vier verschillende routers van de firma TP-Link om hun firmwareversie te controleren en zo nodig de software te updaten. Hackers zouden een bug actief misbruiken waardoor de dns-server eenvoudig is te wijzigen.

Let op! Heeft u glasvezel in Ruurlo? Dan is de kans groot dat u ook over een router van TP-Link beschikt. Laat deze z.s.m. door ons updaten!


Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Geert

Beveiligingsonderzoeker Jakob Lell meldt op zijn weblog dat de firmware van vier routermodellen kwetsbaar kan zijn. Het gaat om de TP-Link WR1043ND V1, TL-MR3020, TL-WDR3600 en WR710N. Deze routers bevatten een bug in de firmware waardoor via een relatief eenvoudige javascript-exploit de dns-server gewijzigd kan worden.

Lell zegt dat hij een server heeft ingericht als een 'honeypot' door een kwetsbare router van TP-Link te emuleren. Daarmee ontdekte hij zeker vijf websites waarop via een gerichte exploit de dns-server werd gewijzigd. Hierdoor kunnen kwaadwillenden onder andere wachtwoorden buitmaken door gebruikers te routeren naar sites met malware. Ook kan verkeer onderschept worden of advertenties op sites kunnen worden gewijzigd naar andere adservers.

De beveiligingsonderzoeker stelt dat gebruikers die een dergelijke router van TP-Link beschikken zo snel mogelijk de laatste firmware dienen te installeren. Ook beschrijft de Duitser een methode waarmee relatief snel kan worden nagegaan of een router kwetsbaar is.

BRON: Tweakers.net

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×