e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

maandag 22 december 2008

Microsoft blijft Windows XP verkopen

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Windows XP nog tot eind mei 2009 aan systeembouwers kan worden geleverd. Dat is langer dan de softwareleverancier eerder aankondigde. Bestellingen moeten wel op 31 januari binnen zijn.


Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Geert

Distributeurs hebben tot 31 december 2008 om hun verwachte vraag naar Windows XP-licenties door te geven. De oems kunnen Windows XP tot 31 januari bestellen. Aanvankelijk zouden ze een grote voorraad van licenties aanleggen om deze gaandeweg het jaar op te maken. De verlenging van de levering zorgt ervoor dat systeembouwers niet met een grote voorraad licenties komen te zitten, wat vooral voor de kleinere partijen voordelig is. Begin dit jaar werd al bekend dat Microsoft de Home-editie van Windows XP nog tot juni 2010 in leven laat voor oems die het besturingssysteem op kleine notebooks installeren. Die editie mag niet op computers met zwaardere hardware worden gezet.

De nieuwe, zij het beperkte verlenging van de levering van Windows XP bevestigt dat de softwarebouwer beseft dat Vista niet de populariteit geniet waarop was gehoopt. Desondanks zullen systeembouwers zich tot Vista moeten wenden totdat Windows 7 op de markt komt, wat naar verwachting eind 2009 of begin 2010 zover zal zijn.

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×