e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

donderdag 8 maart 2012

Apple TV met 1080p-ondersteuning binnenkort leverbaar

Apple heeft zoals verwacht een nieuwe versie van zijn Apple TV aangekondigd. Het apparaat beschikt over een nieuwe gebruikersinterface en kan 1080p-video afspelen. (Bron: tweakers.net)


Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Geert

Apple heeft zoals verwacht een nieuwe versie van zijn Apple TV aangekondigd. Het apparaat beschikt over een nieuwe gebruikersinterface en kan 1080p-video afspelen. Waarschijnlijk is er ook een nieuwe chip ingebouwd.

Apple heeft het apparaat onthuld tijdens een eigen evenement waar ook de nieuw iPad wordt aangekondigd. De nieuwe Apple TV krijgt naast een nieuwe interface ondersteuning voor iCloud: bij Apples clouddienst opgeslagen content kan afgespeeld worden via de Apple TV. Daarbij lijkt de nieuwe interface geïnspireerd te zijn op die van andere iOS-apparaten. Apple rolt deze overigens ook uit voor de oudere versies van de Apple TV.

Omdat er nu ondersteuning is voor video in 1080p-resolutie, kunnen gebruikers voortaan ook video's in full hd downloaden vanuit iTunes. Wie al content heeft gekocht in de multimediawinkel kan gratis hetzelfde materiaal opnieuw downloaden in 1080p-resolutie. Daarnaast kunnen gebruikers een abonnement nemen op Netflix, een streamingvideodienst, en deze direct vanuit iTunes betalen. Waarschijnlijk is de dienst alleen voor Amerikanen beschikbaar.

Over de hardware werd verder niets bekendgemaakt, maar omdat er voor 1080p-materiaal ondersteund wordt, is het aannemelijk dat Apple de ingebouwde chip van meer kracht heeft voorzien: geruchten spraken over Apples eigen A5-chip.

Volgens Apple wordt het apparaat op 16 maart uitgebracht voor een prijs van 99 dollar. Daarmee wordt de nieuwe Apple TV voor dezelfde prijs aangeboden als zijn voorganger. Over een Europese release en prijs werd niet direct iets bekendgemaakt maar dit zal niet lang op zich laten wachten. Hij staat immers al in de nederlandse apple webstore.

De aankondiging van de nieuwe Apple TV komt niet als een verrassing. Er kwamen al geruchten naar buiten dat de fabrikant een nieuwe versie zou lanceren, nadat het serienummer van het apparaat werd gevonden. Daarnaast zou Apple al enige tijd bezig zijn geweest om resterende voorraad van de Apple TV te slijten.

(Bron: tweakers.net)

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×