e-mail

ICT service uit het hart van de Achterhoek

balk
Bel ons: 0573-454109
Wij repareren uw laptop of pc
Is uw computer defect?
En maak kennis met onze klanten
Best getest bij de Consumentenbond!
Wij zijn een team met HP
HP Proliant servers

Vragen over glasvezel in het buitengebied? Klik hier

Home > Nieuws

donderdag 8 maart 2012

Apple presenteert de nieuwe iPad

Apple heeft zijn derde tablet in de iPad-serie aangekondigd. De verbeterde iPad heeft een vier keer zo hoge resolutie als zijn voorganger. Verder is de camera verbeterd. (Bron: tweakers.net)

Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Geert
Apple heeft zijn derde tablet in de iPad-serie aangekondigd. De verbeterde iPad heeft een vier keer zo hoge resolutie als zijn voorganger. Verder is de camera verbeterd. Vanaf 23 maart is de nieuwe iPad in Nederland te koop.
De resolutie van het retina-display van de nieuwe iPad bedraagt 2048x1536 pixels; dat is vier keer zo hoog als de 1024x768 pixels op het scherm van de iPad en iPad 2. De verdubbeling van de resolutie in zowel de hoogte als breedte is iets dat Apple eerder deed bij de presentatie van de iPhone 4: de resolutie van dat scherm werd verhoogd van 480x320 naar 960x640 pixels ten opzichte van de iPhone 3GS.
De hogere resolutie maakt dat het scherm 264 pixels per inch toont, volgens Apple genoeg om de individuele pixels bij normaal gebruik niet meer te kunnen onderscheiden met het blote oog. De iPhone 4 en 4s hebben een ppi van 326. Verder belooft Apple een 44 procent betere kleurverzadiging. Het scherm blijft een beelddiagonaal van 9,7" behouden.
De nieuwe iPad zal vanaf 23 maart in Nederland beschikbaar komen, terwijl de tablet onder andere in de VS vanaf 16 maart verkrijgbaar zal zijn. Het design van het apparaat is grotendeels onveranderd gebleven en het nieuwe model beschikt - anders dan geruchten suggereerden - nog steeds over een homeknop. Het  apparaat is 9,7mm dun en weegt in WiFi-uitvoering 652 gram. De 4g-versie voegt daar 10 gram aan toe. Hiermee is het nieuwe model ongeveer 50 gram zwaarder dan een vergelijkbare iPad 2.
Apple heeft de iPad, die overigens verkrijgbaar is in zwart en wit, uitgerust met een dualcore A5X-soc, een verbeterde versie van de A5-soc die in de iPad 2 is te vinden. De A5X-soc bevat ook een snellere gpu met vier kernen. Volgens Apple zelf is de A5X viermaal sneller dan een Tegra 3-processor van Nvidia, die over vier cores beschikt. Apple heeft naar verluidt zelf ook een vierkernige soc in ontwikkeling: de A6. Het is nog onduidelijk wanneer Apple deze chip in gaat zetten.
In de behuizing is ook een verbeterde iSight-camera opgenomen die vergelijkbaar is met de camera in de iPhone 4S. De camera biedt een resolutie van 5 megapixel en beschikt over autofocus. Ook kunnen video-opnames gemaakt worden met een 1080p-resolutie, waarbij softwarematige beeldstabilisatie beschikbaar is om schokkerige beelden tegen te gaan. Verder is een dicteerfunctie geïntegreerd. Deze biedt ondersteuning voor Engels, Frans, Duits en Japans. Via wifi is het mogelijk om naar de nieuwe Apple TV content in 1080p-kwaliteit te streamen via AirPlay. In de mirror-modus is de kwaliteit beperkt tot 720p.
Apple biedt de nieuwe iPad net zoals zijn voorganger aan met 16, 32 of 64GB aan opslag. De versies met 4g kosten respectievelijk 629, 729 en 829 dollar. De uitvoeringen met uitsluitend wifi hebben prijskaartjes van respectievelijk 499, 599 en 699 dollar.
De nieuwe iPad zal in de VS ook verkrijgbaar zijn met de 4g-netwerktechnologie lte. Alhoewel lte-modellen doorgaans niet in Nederland uitkomen, lijkt Apple hier wel plannen voor te hebben: op zijn site meldt de fabrikant dat de 4g-iPad met KPN, Vodafone of T-Mobile verkrijgbaar is. Geen van de Nederlandse providers heeft echter een lte-netwerk dat beschikbaar is voor consumenten. Mocht de informatie kloppen, is het mogelijk het eerste mobiele apparaat dat met lte in Nederland op de markt komt.
Via lte-netwerken zou een theoretische snelheid van 73Mbps mogelijk zijn. Op 3g-netwerken wordt met hspa+ op de iPad 21Mbps behaald en via dual channel-hsdpa maximaal 42Mbps. Apple heeft in de VS deals gesloten met Verizon en AT&T, maar voor elke provider zal door verschillende 4g-frequenties een andere iPad aangeschaft moeten worden. Beide modellen kunnen echter wel met 3g-netwerken communiceren.
De iPad zal ook als personal hotspot gebruikt kunnen worden, maar dan moet de provider dit wel ondersteunen. Bij 4g-gebruik zou de nieuwe iPad het 9 uur kunnen uitzingen, bij normaal gebruik 10 uur. De iPad 2 blijft overigens in de winkel liggen, maar zakt in prijs. De 16GB-versie wordt 100 dollar goedkoper en gaat naar 399 dollar, terwijl de 3g-versie met evenveel opslag 529 dollar gaat kosten.
Een hands-on met de nieuwe iPad kun je hier vinden.
(Bron: tweakers.net)

Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder:

×