{

5 redenen voor het maken van een Microsoft 365 back-up

}

5 redenen voor het maken van een Microsoft 365 back-up

maandag 21 december 2020 door Geert Cornelissen

Gebruik je Microsoft 365 en heb je geen seperatie back-up van deze gegevens ingericht? Dan raden we je aan om verder te lezen.

Het is een veelgestelde vraag bij klanten en prospects als je Microsoft 365 gebruikt, dan staan jouw gegevens toch al veilig in de cloud, heb ik dan nog wel een aparte back-up oplossing nodig? 


1. Jouw data staat in de cloud, maar waar?

Microsoft 365 slaat veel gegevens en applicaties op naar de cloud, maar weet je waar ze worden opgeslagen? Als je deze gegevens terug moet halen, weet jij ze dan te vinden? Mensen hebben vaak niet door dat hun data (e-mails vanuit Outlook, documenten in OneDrive, bestanden op SharePoint) soms apart worden opgeslagen. De enige manier om er zeker van te zijn dat je een back-up hebt waar alles samen staat, is door zelf een back-up te maken. En dat is met de standaard Microsoft 365 back-up oplossing erg lastig.

2. Bepaalde industrieën hebben een strengere regelgeving

Als jouw organisatie deel uitmaakt van een van de industrieën met een strengere regelgeving, zoals finance, gezondheidszorg en juridische dienstverlening, dan heb je extra voorschriften en vereisten die verder gaan dan de standaard back-up oplossing. Bijvoorbeeld NEN 7510 en GDPR, die ervoor zorgen dat organisaties een aantal jaren een complete administratie moeten hebben met betrekking tot e-mails, bestanden en andere gegevens. Omdat een Microsoft 365 back-up maar een bepaalde tijd is opgeslagen is het niet waarschijnlijk dat je als organisatie kunt voldoen aan deze regelgeving. Er zijn wel extra opties beschikbaar vanuit Microsoft 365 zelf, maar deze zijn vaak duurder en lastiger in gebruik dan andere oplossingen.

3 Ransomware hackers versleutelen ook cloud gegevens

In een nieuwe wereld waar hackers steeds vaker een aanval inzetten is dataverlies voor veel organisaties een reële dreiging. Standaard heeft Microsoft 365 geen volledige back-up die jouw data maanden of jaren terug kan halen. Alleen back-up oplossingen die hier speciaal voor zijn gemaakt, kunnen deze taak snel en gemakkelijk uitvoeren.

4 Maximaal 30 dagen retentie op e-mails en data

Microsoft biedt een retentie van maximaal 30 dagen op zijn cloud data. Wanneer een gebruiker dus gegevens verwijderd, dan kan dit na 30 dagen niet meer worden teruggehaald. Daardoor ontstaat het risico dat bepaalde e-mails gewoon niet meer kunnen worden teruggevonden. En die zouden belangrijk kunnen zijn voor wettelijke of reglementaire naleving op het moment dat de organisatie een audit krijgt.

5 Je kunt niet zonder jouw data

Het is voor een moderne organisatie niet meer voor te stellen dat ze zonder hun data zitten. Als je nagaat hoeveel data jouw organisatie in de laatste maand heeft aangemaakt, hoe lang zou het duren voordat je weer verder kunt als je deze gegevens ineens kwijt zou zijn? Daarom is een goede back-up oplossing niet alleen een ingebouwde garantie voor jouw gegevens, maar voor jouw bedrijfscontinuïteit.Het is niet denkbaar dat de standaard Microsoft 365 back-up oplossingen jouw enige garantie zijn.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de door ons geboden back-up mogelijkheden van bijvoorbeeld Acronis of Synology? Neem dan contact met ons op.


Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder: