WIFI

WiFi voor elke omgeving

WiFi kan een ingewikkelde aangelegenheid zijn. Verschillende factoren zijn van invloed op een goed werkend WiFi netwerk. Meestal is één accesspoint niet voldoende om een woning van een dekkend WiFi signaal te voorzien, laat staan dat een bedrijfspand met één accesspoint uit kan. Dit vraagt eigenlijk altijd om meer denkwerk en betere oplossingen dan de router die uw internetprovider u levert. 

Voor de meeste situaties is het belangrijk dat Accesspoints met elkaar "praten" om zo te zorgen dat netwerken stabiel functioneren. Zo zorgen deze accesspoints er bijvoorbeeld voor dat roaming mogelijk is (naadloos overzetten van de client van accesspoint naar accesspoint). Deze opstellingen werken meestal met een controller (centrale beheer omgeving) die lokaal of in de cloud wordt geïnstalleerd. Als we nog iets verder gaan, wordt Meshing techniek toegevoegd, om redundantie aan te brengen in het netwerk. Bij uitval van één accesspoint of een bekabelde verbinding, kan de client zijn weg naar het internet via een andere accesspoint vinden:

Waarom is het signaal zo zwak?

Draadloze (WiFi) apparatuur moet aan wettelijke eisen voldoen. Dat heeft er mee te maken dat de lucht vol zit met draadloze signalen die gebruikt worden voor verschillende doeleinden en waarbij verschillende belangen gelden. Ook het netwerk van uw buurman komt u waarschijnlijk tegen bij het zoeken van WiFi netwerken. Om te zorgen netwerken elkaar niet verstoren zijn er regels die bepalen hoeveel zendvermogen een WiFi accesspoint mag hebben. Het Agentschap Telecom ziet toe op de naleving van de wetten omtrent zendbereik. In Nederland (overigens in heel Europa) geldt een zendvermogen voor WiFi van 100mW. Dat beperkt het bereik van een WiFi accesspoint tot maximaal 30 meter (afhankelijk van de hoeveelheid opstakels).

WiFi out of the box

De afgelopen jaren is het steeds eenvoudiger geworden om de geavanceerde mogelijkheden van WiFi zoals hiernaast genoemd (Meshing en roaming), (betaalbaar) geleverd te krijgen. Afhankelijk van uw situatie kan gekozen worden voor een Wifi Accesspoint SET van bijvoorbeeld 2 of 3 accesspoints. Deze worden door via een kabel of via WiFi aan een Cloud controller verbonden, welke meestal via een App op uw telefoon gemakkelijk kan worden beheerd.

Dergelijke oplossingen zijn prima geschikt voor particulieren of kleine bedrijven. 

Zakelijke WiFi oplossingen

Als we meer zakelijke oplossingen zoeken voor het WiFi netwerk zoals bijvoorbeeld in grotere panden, campings of horeca gelegenheden, dan is maatwerk op basis van een professionele WiFi oplossing noodzakelijk. Denk hierbij aan VLAN's, Social media check-in's, GastenWifi met voorwaarden acceptatie etc.

   Hulp op afstand

Download hieronder onze hulp op afstand software.
Voor deze dienst berekenen wij minimaal 1 kwartier volgens ons uurtarief.
Informeer bij onze medewerker.

Klik hier om de software te downloaden

Om het programma te starten, klikt u op "Uitvoeren".

Bent u tevreden over ons? Like onze Facebook pagina hieronder: